home


Over

Yallow,

Welkom op Diydave, een site van een noob audio-electronica prutser.

Een jaar of 6 geleden heb ik het gewaagd om een eigen “tube-amp” in elkaar te knutselen. Het was een 18-watt kit, die nog altijd verkrijgbaar is bij ampmaker.com. Voordien speelde ik op transistor-bakken omdat ik me gewoon niets anders kon permiteren. En tot op vandaag heb ik nog geen moment spijt gehad van mijn geknutsel.

Het was het begin van een heuse verslaving. Het gevoel dat je ervaart om zoiets ’tot leven’ te wekken is enorm belonend. En sindsdien ben ik niet meer gestopt met knutselen.

Naast de versterker kwam er natuurlijk al vlug ‘de effect-pedaaltjes’. Elke gitarist heeft er minstens een aantal. En tot mijn verbazing blijken die dingen eigenlijk veel simpeler in elkaar te zitten dan aanvankelijk gedacht. Een greep uit mijn bouwels: een tubescreamer, proco rat, fuzz face, fulltone OCD, rebote delay, easyvibe, treblebooster, enz…

Deze site is een weergave van die verzameling realisaties. Soms ook met mijn bedenkingen/ervaringen erover. Misschien niet altijd even technisch correct, want ik ben absoluut geen electronica-ingenieur. Maar het gekke is dat dit eigenlijk van minder belang is. Er zweeft meer dan genoeg informatie over alles op het internet, en met wat goeie moed, geduld en een gezonde portie ’trail-&-error’ kom je al een heel eind.

Hopelijk heb je er iets aan.

diydave


home