home


Frequentie calculator

calculator

Lang geleden dat ik nog es iets heb gepost :-).

Intussentijd heb ik zeker niet stil gezeten. Er wordt nog altijd geknutseld aan versterkers, effectpedaaltjes en andere zaken. Binnenkort zal ik beginnen aan een nieuwe 19” pre-amp voor live-performances. Meer daarover later.

Tijdens het knutselen kom ik vaak tegen dat ik de 3dB frequentie wil berekenen. Ik heb daar op m’n laptop wel zelf geschreven programmatjes voor (in python, of in php op locale webserver). Maar als ik dan es niet op m’n laptop bezig ben, mis ik dat wel. En hoewel er op het wereldwijde web voldoende frequentiecalculators te vinden zijn, is het toch nog altijd leuker om iets van jezelf te hebben.

Zodoende heb ik een 3dB frequentiecalculator geschreven en op m’n website gezet. Het wijst zichzelf uit.

Url: www.diydave.be/freqcalc/

Enjoy!


home