home


Orange Tube pedaal update

Hij is af!

M’n Orange Tube pedaal heeft lang op de werkplank gelegen, om de simpele reden dat ik het wat ontzag om alles van pots, psu, knoppen, etc… er opnieuw uit te halen en er dan nadien opnieuw in te stoppen. Maar uiteindelijk is het er toch van gekomen, en ben ik best tevreden.

Behuizing werd helemaal ontmanteld (dus de houten zijkanten losgemaakt), opgeschuurd (om betere hechting van de verf te hebben) en geprimerd. Noot aan mezelf: misschien toch es uitkijken naar een 2de hands grill-oventje. Dan moet het geen volledige dag duren om de verf te laten drogen. Afwerking is met grijs-zilverachtige spuitverf met hamerslageffect. Het heeft wel iets, vind ik.

Om de warmte van de 6112 de vrije loop te kunnen geven, heb ik een 9-tal verluchtingsgaatjes geboord. Nog een noot aan mezelf: zie es voor een kolomboor, want dat had toch iets netter gekend. Het pedaal is nu ook voorzien van een helder-groene led.

M’n Orange Pedaal heeft ondertussen een goede beurt achter de rug in een repetitie. Ik zie hem wel een permanente plaats op m’n pedal-board krijgen, al zal ik er dan wel iets anders voor moeten opofferen. Ik sta in dubio om m’n powerbooster in te ruilen voor deze tube pedaal. We zullen nog zien.


home