home


Powerbooster van colorsound

Sinds kort verwelkom ik de Colorsound Powerbooster op m’n pedalboard, een fantastisch en veelzijdig effect. De powerbooster doet wat de naam zegt: power geven en boosten.

Het is op vandaag nog steeds een gegeerde klassieker, te bestellen bij Macari’s (UK). Maar je hebt wel wat tijd nodig. Zelf maken is dan net zo goed (misschien wel beter), en kan voor een fractie van de kost.

Stevige en veelzijdige booster. De treble- en bassknoppen geven een rijk pallet aan tonen. De gain op max brengt stevige overdive & crunch. De gebruikte transistoren zijn BC108 (klassiekers) en een 2n5088.

Ik sluit ze aan op een reguliere +9volt spanning, want ik heb de spanningsverdubbelaar ingebouwd. De booster werkt op die manier – zoals het origineel – dus eigenlijk op 18volt (iets minder).

Behuizing bestaat uit aluminium, afgewerkt met houten zijkanten. Aluminium werd bekleefd met papieren print, en daarna gelakt / vernist.

Een uitstekende vervanger voor mijn Butt-Weiser. Niet dat die slecht was, maar met de Powerbooster – vanwege de actieve eq-regeling – is er zo goed als geen gain-verlies bij het aanpassen van treble of bass.

   


home