home


Red Zebra Delay

Op verzoek en bestelling van de bassist van Red Zebra.

Z’n zoompedaaltje liet het midden van een optreden afweten. En hij was er ook niet tevreden over (volumeverlies tss bypass en delay).

Vertrekpunt was een delay met de PT2399 echo/chorus chip van Princeton. Het handige aan deze chip is dat alles in één 16pins behuizing zit: clockpulse, delay-lijn en 2 opamps voor filtering. Een bijkomende dubbele opamp (ca3404) zorgt voor een ingangsbuffer naar pt2399, en een sommeerversterker voor mixen van clean & delaysignaal. Eenvoud siert.

De RZ-delay is niet true-bypass. Een nfet (j112) onderbreekt het signaalpad tussen buffer en delay-chip. Hierdoor is de CA3404 altijd ingeschakeld. Het voordeel is geen volumeverliezen tussen clean signaal (dus gebypassed) en delay. De CA3404 is een mosfet-opamp. Klinken in mijn oren meer transparant dan andere opamps.

Maar vooral: de bassist is er meer dan tevreden mee.

Ere aan wie het toekomt: www.valvewizard.co.uk


home