home


De Shimmer

dd_01

Een dubbele analoge delay.

Inspiratie voor dit project vond ik in de sound van The Edge van U2, en in Pink Floyd’s Run Like Hell. Door 2 delays in serie te plaatsen (de eerste korte delay – de 2de lange delay met veel repeats), krijg je een soort van Shimmer-sound die gewoon super vet klinkt.

Dankzij de pt2399 Echo-Ic is het relatief eenvoudig om analoge delay delay te maken. Alles zit al in het IC (opamps voor filtering, oscillator, ADC, etc…) “ingebakken”. Gooi er nog een ingangsbuffer en een mixer in, en je bent klaar (of toch zo goed als).

Valvewizard heeft er een mooi projectje over staan: de small time delay. De pcb’s waren reuze handig om er één pedaaltje van te maken.

Het meeste werk zat dan ook eigenlijk in de behuizing.

dd_03 dd_04

Doosjes plooien gaat inmiddels vlot. In plaats van houten zijkanten, leek het me wel leuk om aluminium-zijkanten te maken op maat, zodat die mooi inpassen.

dd_02 dd_00

Prima geslaagd, al zeg ik het zelf. Voorlopig is het tobben over verdere afwerking: verven, bedrukken, etc…. Wat lettertjes opgeschreven met simpele alcoholstift (mix – feedback – delay) om te weten welk knopje wat is.

Wat geluidsfragmentjes:

Pink-Floyd

 

Korte delay

 

Lange delay


home