home


Nieuwe Pedalboard

Mijn huidige pedalboard gaat nu toch al zo’n jaar of 10 mee en is eigenlijk niets anders dan een ingekorte gitaarkist. En hoewel het ding er nog altijd behoorlijk uitziet en nog in goeie doen is, drong een nieuw pedalboard zich toch op.

pp10

Bij een laatste optreden kreeg ik van de PA-man een kwade blik voor het gebruik van kleine stroomadapters. Wat ook wel logisch was; het podium was één rommeltje van kabels (microkabels, stroomkabels, kabels van boxen, etc…), er lagen overal plassen (water of bier of andere) en het weer was niet behoorlijk regenachtig met doorsijpeling op het podium. Naar verluidt had men in de loop van de dag al een panne verholpen wegens al die nattigheid.

Bovendien is m’n ’tone in a box’ nogal aan de grote kant. Ik moet die steeds wat uit de doos lichten om m’n gitaarkabels erin te pluggen.

Wat rondsnuisteren op het web bracht me tot bij een model van een pedalboard die qua bouw en opzet me wel aanstond. Ik had nog resten MDF over, en ging ermee aan de slag.

pp08 pp04

Aan de onderzijde is een “powerbrick” bevestigd. Er zijn 6 bussen voor 9V, één bus voor 12V en een aansluiting voor 12V ac. De kabeltjes gaan netjes door een centrale opening naar de pedalen.

Op de bovenzijde is een tapijt gekleefd (die je gewoon kan vinden in de Brico). Het tapijt houdt de Velcro vast. Zo blijft alles mooi op zijn plaats zitten.

In de kringloopwinkel vond ik een oude reiskoffer (voor 5 euro of zo). M’n Pedalboard past er perfect in, al was de koffer ervoor gemaakt. Nu nog wat beschermousse in het kofferdeksel aanbrengen, en alles is mooi en netjes te transporteren. Alleen de stekker in het stopcontact stoppen, en men pedalboard is klaar voor gebruik.

De PA-man zal tevreden zijn.


home