home


alternatief Hammond behuizing – Easy Vibe

Als het gaat om behuizingen voor gitaareffecten zijn de aluminium doosjes van Hammond wijd en zijd gekend . Je hebt ze in bepaalde soorten en afmetingen (1590a, 1590b, 1590bb, etc…), en je kan ze tegenwoordig ook al voorgekleurd en zelfs voorgeboord (potmeters, 3pdt schakelaar, led, etc…) vinden.

Maar soms is het ook leuk om gewoon anders te doen. Zo zag ik onlangs dit in de doe-het-zelf-zaak:

resized_3

Het zijn PVC-eindstoppen voor rioolbuizen. De ene is 11mm diameter, de andere 10mm. De ene past perfect in de andere. De stoppen hebben een dikte van maar liefst 4 mm! Robuust genoeg om op te stappen.

Ideaal dus voor een trapdoos in een ronde behuizing!!!

Ik heb nog mijn Easy-Vibe van mijn eerste multifx. Die slingert hier al een hele poos half uit elkaar gehaald in het rond.  Het is wel wat jammer om hem zo te verwaarlozen en stof te doen vergaren, het is best wel een chique effect. Dus heb ik hem nieuw leven in geblazen, en in de pcv-behuizing gestopt. Retro!!

Dit is het resultaat:

resized_2 resized_4 resized_1

Op de bovenzijde van de stoppen staan er letters. Die heb ik eerst vlakgescheurd. De grofheid zorgt er voor dat de verf beter hecht.

Van de binnenstop heb ik de nodige uitsparingen gezaagd voor de in- en uitgangen en de voedingsstekker. Het onderdeksel is met vijsje vastgemaakt aan het bovendeksel.  

En dit alles voor 4 euro en een namiddagje werk.

 


home