home


screamer

Maar dan een echte hé.

Niet een mojo opamp met mojo silicone clippers in een groen doosje. Neen, één met echte lampen .

Het uitzicht was niet zozeer mijn grootste prioriteit. Wel of ik mijn idee tot een goed einde zou kunnen brengen.

Mijn (tube)screamer bestaat uit een heuse voorversterker met 2 dubbeltrioden en een marshall tonestack. Ik heb afgekeken van de High-Octane van AX84.com, een prima site met uitstekende info ivm lampenversterkers en hoe ze zelf te bouwen. De bedoeling is dat ik dit net zoals een gitaareffect gebruik: een overdrive.

De voeding is wat bijzonder. Ik had nog een transformator liggen die 12v AC geeft. Die 12 volt wordt gelijkgericht naar 12,6 volt gelijkspanning voor de voeding van de buizen. Zo vermijd ik het ‘hum’probleem.

Diezelfde transfo voedt een tweede transfo die de 12 volt AC terug omzet naar 230 volt AC. Zo kan ik mijn hoogspanning krijgen voor de trioden. Ik had nog wat hoogspanningselco’ liggen van een vorige gitaarversterker en ging daar mee aan de slag. Zo heb ik 225 volt DC voor de triodes, en daar zijn ze heel gelukkig mee.

Alles zit in een behuizing van 40cm x 6 xm x 12 cm. Nu nog een bakske voor errond, en wat knopjes, en we hebben een echte screamer. En scheuren tot ie!!! 🙂


home