home


tone-in-a-box finish

Het heeft efkes geduurd, maar hij is af! Mijn Tone In A Box.

tiab

Van Links naar rechts: Fuzz Face, OCD, Buff ’n Boost, Rebote Delay, Small Stone Chorus.

Natuurlijk is niet alles vlekkeloos verlopen.

Een eerste fout zat in de psu. Ik had per vergissing de + en de – van de adapter omgewisseld met als resultaat dat één van de regulators sneuvelde. Dat was dus een nieuwe bestellen en… wachten.

Er is één gaatje teveel geboord (waar de chorus zit). Maar dat gaan we oplossen met een ‘power on’-led.

Er moet iets misgelopen zijn met het etsen van de Chorus-pcb. Om de één of andere reden gaat het signaal niet door tot aan de uitgang. Gelukkig is het bord van Tonepad voorzien om een ‘stereo-mod’ uit te voeren, en dus een extra uitgang aan te sluiten. Wat ik toen ook heb gedaan, zoals hier te zien is.

chorus-3

Bleek toen dat er een merkbaar volumeverlies zat op de Chorus. Maar dat euvel was gelukkig makkelijk weggewerkt door een condensator te verwijderen. De Chorus werkt nu vlekkeloos en klinkt fantastisch.

Niettegenstaande de OCD “Krek” hetzelfde is als de Dharma-Box, is er ook hier een merkelijk verschil. Er zit meer laag in, en naar mijn goesting eigenlijk wat teveel. Maar we gaan het voorlopig zo houden en afwachten wat het geeft in een Live Band-setting.

De relay’s werken fantastisch en ongelofelijk… stil. Niets van popgeluiden, niets van ruis of brom, niets van happeringen,… kan niet beter zijn

relays

En dat alles zit stevig gesnord in een degelijke houten constructie. Een plezier om de baan mee op te gaan.

box 4 box2

 


home