home


tone-in-a-box update

Mijn tone-in-a-box V2 begint vorm te krijgen. Zo ziet hij eruit op dit moment.

tiab1 tiab5

Ik ben dus toch overstag gegaan om iets te maken alla Pete Cornish, een houten ‘bak’ met aluminium bezetting (de grootte van A3 en 5cm hoog). Zonder een deftige plooibank (naast nog een rits andere praktische problemen) wou ik het risico niet lopen om de aluminiumplaat te verprutsen. En om mijn gebrekkige houtwerkkunsten te verbergen, ligt het plaatmateriaal bovenop de behuizing ipv van eronder. Ovale uitsparingen maken is blijkbaar niet aan mij besteed.

tiab7

Ik twijfel nog over de ‘kleuring’ van de box. Egaal zwart, of het houtwerk netjes opschuren en kleuren/vernissen. Zorgen voor later.

 

Bypass-systeem.

Ik ben er vanaf gestapt om elk effect een mogelijke ‘loop’ te zetten. Dat is me toch wat van het goede teveel. In de eerste versie had ik dat ook voorzien, maar dat is nooit gebruikt.

Ik houd het bij een loop tussen OCD en Buff ’n Boost, en een loop tussen Buff ’n Boost en de Delay. Dat reduceert het aantal inputs naar 7 ipv 11 en het maakt de indeling wat overzichtelijker.

 

Voeding.

Met wat aanpassing aan de connectoren is de oude digi-recorder-voeding perfect bruikbaar. De ene ’12-volt-tak’ wordt omgevormd naar 9 volt = de voeding voor de effecten. De andere ’12-volt-tak’ wordt omgevormd naar 6 volt voor de relays + leds. Alles netjes op één pcb.

tiab6

 

De effecten

Deze zijn inmiddels af. De OCD en Chorus zijn nog niet getest. Vooral de Chorus baart mij wat zorgen omdat het solderen op bepaalde plaatsen nogal dicht opeen is. Maar we zien wel. De gelijkspanningen van de IC’s zien er toch ok uit. Maar eerst zorgen dat de voeding, lichtjes en relays perfect werken.

 

De PCB’s

Omdat ik nu toch een houten ondergrond heb, kan ik gewoon aan de slag met vijzen en afstandshouders. Dat zal de robuustheid zeker ten goede komen.


home