home


Potvoetjes

Ik was deze week aan het ‘breadboarden’ en stootte op een probleem. Ik wou verschillende potentiometers proberen (1k, 2k, 5k en 10k), maar ik moest voor elk van de potmeters weer ‘pootjes’ eraan solderen. En dat vond ik vervelend, en eigenlijk zonde van de potmeters.
Hoe kan ik dit nu vermijden?, dacht ik.
Een IC-voetje bood uiteindelijk de oplossing.

potvoetje

Een potentiometer past perfect op een IC-voet; er zit telkens één gaatje tussen de 2 pinnen van de potmeter. Dus als ik op die plaats mijn draden op het IC-voetje soldeer, heb ik de mogelijkheid om steeds van potmeter te veranderen als het nodig is.

potvoetje

Met een krimpkous (of wat tape) groepeer ik de draaden samen om zo nog wat extra stevigheid eraan te geven. Let wel, dit werkt enkel met solide draden. Dus niet met gewone signaaldraad. De diameter is ook 0,75mm.


home